POLICAJCI NA SKIJAMA Ako ćete na skijanje u Sloveniju, nemojte se iznenaditi ‘momcima u plavom’ na snijegu

FOTO: MUP Republika Slovenija

Na konferenciji za medije održanoj na Rogli, predstavljen je ovogodišnji nastavak projekta „Zimska turistička sezona“ koji je započeo na slovenskim skijalištima na Rogli i Kranjskoj gori, priopćilo je ravnateljstvo policije.

Hrvatski policijski službenici će od 3. do 16. siječnja 2022. godine pružati pomoć slovenskim kolegama u kontaktima s hrvatskim državljanima koji tamo turistički borave. Policijski službenik Dejan Kosanović boravit će na skijalištu na Kranjskoj Gori, dok će njegov kolega Dražen Suknaić slovenskim kolegama pomagati na skijalištu na Rogli.

FOTO: MUP Republika Slovenija
FOTO: MUP Republika Slovenija

Projekt „Zimska turistička sezona“ je inačica projekta hrvatske policije „Sigurna turistička destinacija“ koji se provodi tijekom ljeta, a međunarodna policijska suradnja Ravnateljstva policije MUP-a RH i policije Republike Slovenije traje od 2013. godine kada je potpisan „Protokol između MUP-a RH, Ravnateljstva policije i MUP-a Republike Slovenije, Ravnateljstva policije o pravilima i uvjetima rada hrvatskih policijskih službenika u Republici Sloveniji tijekom zimske turističke sezone“.

U okviru ovog projekta od 2013. godine do danas, na slovenskim skijalištima ukupno je boravilo 20 hrvatskih policijskih službenika, a dosadašnja suradnja i boravak hrvatskih policijskih službenika na ispomoći slovenskim kolegama pokazala se vrlo uspješnom zbog velikog broja hrvatskih turista koji zimske odmore provode na slovenskim skijalištima, objavilo je Ravnateljstvo policije.

Kao i strani policijski službenici koji tijekom ljetnih mjeseci borave na hrvatskoj obali i hrvatski će policijski službenici zadaće izvršavati u suradnji sa slovenskim kolegama u mješovitim ophodnjama, sukladno uputama načelnika nadležne policijske postaje pripadajuće policijske uprave.


Komentari