POKRENUTA ISTRAGA PROTIV LIJEČNICE: Nije primijetila da se beba guši, krivo očitala podatke, dijete na kraju umrlo

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Čakovečki tužitelji otvorili su istragu protiv 42-godišnje liječnice zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo nesavjesnog liječenja.

Prema navodima DORH-a, liječnica je lani u ožujku pregledala trudnicu koja je zbog trudova dovezena u rodilište. Propustila je ispravno očitati prijemni CTG zapis i uočiti da je dijete bilo ugroženo stanjem fetalne asfiksije, prenosi Jutarnji.

Liječnica je propustila obaviti porod nerođenog djeteta hitnim carskim rezom, zbog čega je dijete neposredno prije poroda umrlo.

Nedavni slučajevi koji su potresli hrvatsko zdravstvo

Podjsetimo, Hrvatsku je u proteklih nekoliko mjeseci potreslo nekoliko stravičnih slučajeva zabilježenih u bolnicama. Slučaj iz vinkovačkog rodilišta u kojem je doktor monstruoznim postupcima i nehumanim ponašanjem tretirao Mateu Janković koja je na koncu izgubila dijete, te slučaj od prije nekoliko mjeseci kada smo imali prilike svjedočiti i nehigijenskim uvjetima u kojima borave rodilje u KB Sveti Duh u Zagrebu. Naime, tamo su rodilje ostavljali i danima da spavaju na plahtama umrljanima krvlju, a još je nevjerojatnija činjenica da sve trudnice dijele samo jedan WC.

Također valja spomenuti i nedavni slučaj zlostavljanja u Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i mortoričkim smetnjama, poznatijem pod nazivom “Goljak”, kada je jedna majka slučajno zatekla medicinsku sestru koja se iživljavala nad nemoćnom djecom. Cijeli slučaj dospjeo je nakon toga u medije, a potom se otkrilo kako ta zlostavljanja traju godinama.

>>> ŠOK! IZAŠLA PRAVA ISTINA O MUČENJU DJECE NA GOLJAKU: ‘Konjino, konju, šuti budalo! Dosta mi te više! Kozo jedna’

>>> TRAGIČNA SMRT NOVOROĐENČETA, MAJKA ZAVAPILA: ‘Tri puta skakanje po stomaku da bi moj Ivano izašao van…’

>>> PRAVI HOROR U ZAGREBAČKOM RODILIŠTU: Trudnice danima spavaju na KRVAVIM PLAHTAMA! (FOTO)


Komentari