Pojačan promet na cestama, na Lučkom kolona prema Zagrebu

Photo: Grgur Zucko/PIXSELL

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko 3 km.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Bobovica i benzinske postaje Gradna u smjeru Lipovca (istoka) vozi se otežano, zbog prometne nezgode.

Pojačan je promet na većini cesta u priobalju, na važnijim cestama u smjeru unutrašnjosti, kao i na Istarskom ipsilonu. Kod naplatnih postaja Lučko (A1) na izlazu sa autoceste u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1 km.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozorava se da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko 3 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići (vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h) i A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Kolnici su mjestimice vlažni u Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Savjet za putovanje vezano uz vremensku prognozu tijekom nedjelje (18. lipnja): zbog najavljene olujne bure, na autocestama A1, A6 Rijeka-Zagreb te Jadranskoj magistrali moguće su zabrane prometa za pojedine skupine vozila. Zbog manje protočnosti prometa na obilaznim cestama korisnike molimo za strpljenje i razumijevanje.


Komentari