PODMIRIT ĆE JOJ TROŠKOVE: HZZO će Mireli Čavajdi platiti zahvat u Ljubljani

Mirela Čavajda (Foto: Facebook)

HZZO je Mireli Čavajdi odobrio podmirenje troškove zahvata u Ljubljani te će joj sve platiti po dobivanju računa.

“Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) odobrio je trudnici Mireli Čavajdi pokrivanje troškova obavljanja medicinskog zahvata prekida trudnoće u Ginekološkoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Ljubljani. Boravak u ljubljanskoj bolnici bit će pokriven iz sredstava zdravstvenog osiguranja u skladu s odredbama koje reguliraju financiranje troškova liječenja i medicinskih zahvata hrvatskih zdravstvenih osiguranika u inozemstvu”, kažu iz HZZO-a.

Ministar zdravstva Vili Beroš ranije je rekao da Čavajda nije odbijena u Petrovoj bolnici već njezina želja da izvrši prekid trudnoće na određeni način, koji se u ovom trenutku u Hrvatskoj ne radi.

“Ako je odluka gospođe Čavajde da se zahvat učini izvan Hrvatske, zdravstveni sustav će to podržati te će troškove snositi HZZO, kao i kod svih drugih slučajeva kada se medicinski zahvati hrvatskih osiguranika iz opravdanih razloga obavljaju u inozemstvu”, rekao je ranije Beroš.

Čavajdin slučaj podijelio je struku i uznemirio javnost. Liječnici joj isprva nisu odbili prekid trudnoće u 26. tjednu unatoč tome što je bebi otkriven tumor na mozgu.

U znak podrške diljem Hrvatske održan je prosvjed.


Komentari