PODMIRIO ČITAV DUG: Zdravko Mamić državi uplatio 45 milijuna kuna, ali jedna stvar je velika misterija

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić i dalje vrijeme krati u Međugorju, a kada će i hoće li odležati zatvorsku kaznu od šest i pol godina još uvijek je nepoznanica. No, jedna informacija bi mogla promijeniti čitavu situaciju. Kako doznaje Jutarnji, Mamić je prošli petak u tajnosti podmirio čitav dug prema Hrvatskoj.

Riječ o vrtoglavom iznosu od 45 milijuna kuna. Podsjetimo, Mamić bi u zatvor trebao ići zbog izvlačenja 52 milijuna kuna iz GNK Dinama, ali je Uskok već imao sedam milijuna kuna koje je bivši čelnik kluba položio kao jamčevinu da neće bježati. Iako mu je ona svojevremeno vraćena, istražitelji su novac zaplijenili zbog sumnje da spomenuta cifra potječe iz kaznenog djela.

Navodno je njegova supruga Marina, koja mu je i ponumoćnik u parnici, potpisala nagodbu sa zagrebačkim Županijskim državnim odvjetništvom. Ono što je misterija jest porijeklo tih 45 milijuna kuna koje je ona uplatila u proračun. Podsjetimo, Mamić je nedavno u intervjuu izjavio kako je pronašao svoj mir.

„Svatko tko želi potražiti mir na bilo kojem dijelu kugle zemaljske treba doći u Međugorje, onda će shvatit o čemu pričam, ovdje je Gospa posijala jedan savršeni mir i ovdje tko god ima privilegiju, a ja imam privilegiju ovdje da živim je sretan čovjek, prema tome, mene je Bog odabrao i izabrao da budem sretan čovjek i poslao me u Međugorje”, rekao je.


Komentari