ISPRAĆAJ MATEJA PERIŠA Tata Nenad krenuo je za Split gdje će biti pogreb: ‘Danas odlazim kući sa svojim sinom’

Ispraćaj Mateja Periša (foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX)

Tijelo pokojnog Mateja Periša bit će ispraćeno u petak, 20. svibnja 2022. godine iz crkve Sv. Ante Padovanskog u Beogradu za Split, gdje će biti pokopani njegovi zemni ostaci.

Ovdje pratite razvoj događaja:

17:30 Lijes s tijelom Mateja Periša iznesen je iz crkve odakle kreće na put prema Splitu u pratnji njegovog oca Nenada Periša, gdje će Matej biti pokopan.

Ispraćaj Mateja Periša (foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX)

16:30 Matejev otac Nenad Periš obratio se medijima:

“Ja bih se obratio vama novinarima, htio bih zahvaliti gradu Beogradu na velikom srcu koje mi je dao. Bez obzira što je moj sin tu završio ovozemaljski život, srce koje mi je dao Beograd, građani Beograda i cijele Srbije mi je jako pomoglo da kroz ovih 139 dana osjetim ljudsku ljubav, brigu, suosjećanje i sve ono što čovjeku treba u tim trenucima”, rekao je tata Nenad Periš.

Ispraćaj Mateja Periša (foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX)

“Također bih zahvalio MUP-u Srbije, napravili su ogroman i nevjerojatan posao. Svaki kontakt s njima je prije svega bio ljudski, a onda i profesionalan, i onakav kakav mi je trebao da kroz ovo razdoblje prođem, a da ipak saznam detalje”, rekao je.

“Hvala svakom policajcu, načelniku i svima koji su sudjelovali u tome. Zahvalio bih i hrvatskom MUP-u, oni su odradili posao. Oni su napravili velik posao, hvala im. Hvala i MUP-u BiH, oni su na početku sudjelovali”, zahvalio je Nenad Periš.

“Hvala svima vama novinarima, snimateljima, vašim redakcijama, svima posebno. Mislim da ste pokazali da ste ljudi i da u ovako teškim situacijama znate razliku između vijesti i boli. Hvala mojim svećenicima Katoličke crkve, ali i veliko hvala patrijarhu Porfiriju, očekujem da će sada doći. Sa svojim episkopima, vladikama i svim pravoslavcima koji su otvorenog srca molili za Mateja. Hvala svakom čovjeku u Beogradu, bio vjernik ili ne, što je bio uz mene zazivajući da mi bog da snage da izdržim”, rekao je.

“Došli smo do kraja. Danas odlazim kući sa svojim sinom, okrećem jednu novu stranicu moga života. Ona će biti prožeta sjećanjima iz Beograda, neizmjernom tugom, mojim križom na leđima. Ali mislim da ću biti bolji čovjek nakon svega ovoga.Mislim da ćemo svi biti bolji ljudi. Božji poziv Mateju da ide sada gore ima jedno dublje značenje. Što to znači, meni sada nije jasno. Ali nadam su da ću to saznati do kraja, dok budem mogao o tome razmišljati”, zaključio je potreseni tata Nenad Periš u izjavi za medije.

16:30 Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar dao je izjavu za medije:

“Beogradska nadbiskupija, kao i svi vjernici, pratili smo, sada moramo reći pokojnog Mateja kada je u Beogradu nestao. Prva zajednička molitva za njega bila je u ovom svetištu. Iznenađen sam da je on pronađen baš 18. svibnja kada grad Split slavi svog mučenika Feliksa iz vremena Dioklecijana. Sveci su nam pomogli da se nađe naš dragi Matej”, rekao je za medije beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

15:30 – Ispred crkve su se okupili građani Beograda koji su se došli na jedan način oprostiti od mladića kojeg nisu poznavali, ali koji je život izgubio u njihovom gradu. Srpski mediji prenose izjave šokiranih Beograđana koji su se do posljednjeg trenutka nadali da će policija pronaći Mateja živog i zdravog.

15:10 – Matejev otac Nenad Periš odnio je lijes svoga sina u crkvu. Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran vesić oprostio se od Mateja riječima: Zbogom Matej, tvoj divni otac nam je održao lekciju.

15:00 – Matejevo tijelo je izloženo u crkvi od 15:00 sati, a u 17.00 sati će biti ispraćaj koji će predvoditi beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar


Komentari