Gust promet na ulasku na autocesti A1 u Lučkom, vozi se otežano zbog prometne nesreće

FOTO: Dražen Komar

Stanje na hrvatskim cestama.

Zbog prometne nezgode na 4. km autoceste A1, u smjeru mora promet teče otežano i usporeno.

Vrlo je gust promet na ulasku na autocestu A1 u Lučkom, a sporije se vozi na cijeloj dionici između Zagreba i Bosiljeva. Pojačan je promet i u smjeru unutrašnjosti. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i duž jadranske obale te na graničnim prijelazima.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb, zbog radova na 94.km, kod čvora Kraljevečki Novaki, u smjeru Varaždina vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je danas do 19 sati.

Državnom cestom DC1 u Kninu, do 31. srpnja, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Za sav promet zatvorene su ceste:

  • DC1 između Gornjeg Stupnika i Svetonedeljske ulice,
  • DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35),
  • DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;
  • DC23 kroz Dugu Resu;
  • DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika);
  • DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno;
  • DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo
  • DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);
  • DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine

Tijekom jutra, vrlo gust promet očekuje se na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora i obrnuto, u smjeru unutrašnjosti. Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova pa iz HAK-a savjetuju vozače da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Pojačan promet bit će i na gradskim prometnicama i obilaznicama.

U većem dijelu unutrašnjosti tijekom dana vozit će se po mokrim ili vlažnim i skliskim kolnicima, moguće i na sjevernom Jadranu. HAK vozače savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Pojačan promet osobnih vozila na graničnim prijelazima očekuje se na prijelazima sa Slovenijom, Srbijom i BiH. Pojačan izlazak teretnih vozila očekuje na prijelazima Bregana, Bajakovo, Pasjak i Rupa.


Komentari