Plenkoviću je dosta ponavljanja: ‘Nikad nismo raspravljali o policijskom satu i potpuni lockdown nije opcija’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

“Hrvatska nije u izvanrednom stanju”, ponovio je još jednom premijer Andrej Plenković komentirajući situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj uoči sutrašnje sjednice sabora i večerašnjeg sastanka Kluba zastupnika HDZ-a.

“Imali smo promjene zakona, odluke, stvari su jasne. Onaj tko stalno hoće minirati borbu protiv korone, vraća se na temu dekredibiliziranja cijelog procesa. Odlučuju oni koji sukladno zakonu imaju to pravo, tj. Vlada i Stožer.”

Komentirao je i eventualne strože mjere.

“Da odmah otklonimo dvije stvari – dakle o policijskom satu se nikad nije raspravljalo i potpuni lockdown nije opcija. Imamo dvije teme koje pune medije, a o kojima ne raspravljamo. Niti su i druge zemlje išli u mjere kakve su bile u proljeće. Drugi je element ograničavanja načina života. Naša strategija je proporcionalna prijetnji kojoj smo suočeni”, rekao je Plenković.

Dodao je i kako se “nije imao vremena” pratiti današnje izjave predsjednika Zorana Milanovića, te da se s ministrima bavio svojim poslom.


“Ministar i Vlada rade svoj posao, bave se proračunom, rebalansom, očuvanjem radnih mjesta, zdravstvenim sustavom, nacionalnom razvojnom strategijom, važnim temama…”

Komentari

loading...