PLENKOVIĆ SE OPROSTIO OD BAGE: ‘Bio je ponekad tvrd sugovornik, jako mi je žao što Mislava više nema s nama’

Sjednica Vlade, premijer Andrej Plenković (Foto: Damir Krajac/CROPIX)

Na početku 140. sjednice Vlade, prve nakon godišnjih odmora, premijer Andrej Plenković oprostio se od prerano preminulog Mislava Bage s kojim je puno surađivao u svojoj karijeri.

“Prije svega u ime cijele Vlade izražavam sućut obitelji novinara, urednika i političkog komentatora Mislava Bage. Ovo je zaista prerani odlazak čovjeka koji je dugi niz godina pratio rad Hrvatskog sabora, Vlade, izborne procese.

Bio je s nama praktički u kontaktu stalno na tjednoj i dnevnoj bazi i iskreno nam je žao. Ostavio je pečat u hrvatskom političkom novinarstvu. Žao nam je i izražavamo sućut, posebno njegovim kolegama s Nove TV, ali i drugih medijskih kuća u kojima je radio”, rekao je Plenković.

Istaknuo je kako je Bago kroz svoj rad bio profesionalac koji je nastojao izvući ono najbolje, a često je za sugovornike, kako kaže, bio ‘tvrd’.

“Čovjek je s kojim je bio užitak raditi, ponekad je bio tvrd sugovornik, ali nastojao je od svojih sugovornika izvući ono što je važno i bitno za hrvatske građane i po tome ćemo ga pamtiti. Iskreno, jako mi je žao što Mislava više nema s nama”, dodao je.


Komentari