Plenković se nije pojavio na konferenciji za medije, svi novinari otišli

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković nakon sastanka vladajuće koalicije trebao je dati izjavu za medije. Navedeno je bilo predviđeno u 13.30, no premijer se nije pojavio ni nakon sat vremena, zbog čega su novinari koji prate rad Vlade otišli.

No, ovo nije prvi put da Plenković kasni, naime neki od novinara tvrde da je to uobičajena pojava, a nakon iz Vlade su se pravdali da je do kašnjenja došlo jer je sastanak potrajao duže.

“Okviran termin izjave je bio 13.30h-14h. Bio sam i osobno u kontaktu s novinarima koji su se javili i pojasnio da se sastanak oduljio, što je i ranije bio slučaj na sastancima koalicijske većine koji se održavaju video vezom i uz veći broj sudionika. Današnji sastanak je trajao od 12h do 14.20h, s obzirom da ne radimo baš u uobičajenim okolnostima, već se raspravljalo o sljedećim aktivnostima u pomaganju unesrećenima i saniranju štete nakon razornog potresa”, objasnio je glasnogovornik Vlade Marko Milić za Jutarnji.

Podsjećamo, jučer je nakon sjednice Vlade premijer na konferenciji za medije izvještavao javnost o dosadašnjim aktivnostima vezanim za potresom pogođeno područje Sisačko-moslavačke županije. U jednom trenutku započeo je raspravu s novinarima pitajući ih što je to Vlada trebala napraviti brže.


Komentari