Plenković otkrio sve nositelje HDZ-ovih izbornih lista: Evo tko ide u bitku za Zagreb

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Premijer Andrej Plenković otkrio je danas nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća stranke sve nositelje HDZ-ovih lista na predstojećim parlamentarnim izborima.

Rekao je da će HDZ program i strategiju za izbore usvojiti 8. lipnja. “Do tada će program biti finaliziran sa svim organizacijama, a liste ćemo usvojiti 15. lipnja kao što je to praksa HDZ-a pred krajnji rok za predaju uoči izbora”.

Otkrio je i tko će biti nositelji lista.

U prvoj izbornoj jedinici će nositelj biti premijer Andrej Plenković, u drugoj Gordan Jandroković, 3. Žarko Tušek, 4. Ivan Anušić, 5. Zdravko Marić, 6. Davor Božinović, 7. Tomo Medved, 8. Oleg Butković, 9. Ivan Malenica, 10. Vili Beroš, 11. Zdravka Bušić.

“O ostalim imenima ćemo obavijestiti za dva tjedna”, dodao je Plenković.

Osvrnuo se i na situaciju s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac. “Raspravili smo situaciju i koja se tiče Josipe Rimac i cijelog slučaja. Predsjedništvo je najoštrije osudilo te aktivnosti i zadužili smo županijske organizacije da hitno pokrenu stegovne postupke protiv svih involviranih. HDZ je privržen borbi protiv korupcije i ne želimo da neodgovorno ponašanje pojedinaca utječe na sliku HDZ-a među hrvatskim biračima”, ustvrdio je premijer.

Komentari

loading...
-->