Plenković optužuje oporbu: Cilj je destabilizacija vlade! Neće dobiti potrebnih 76, Ćorić ostaje ministar

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon što je oporba jasno dala do znanja kako kreće u borbu za smjenom ministra Ćorića, premijer Andrej Plenković rekao je u petak kako će Tomislav Ćorić i dalje biti ministar iako je oporba pokrenula “vježbu s ciljem destabiliziranja vlade”.

Tri osnove oporbene vježbe za destabilizaciju vlade

“Prva osnova, istražno povjerenstvo možete tražiti za neku preciznu temu, a ono što su oni napravili je uglavnom jedna papazjanija i kupus kojeg se bilo tko ozbiljan ne može ni sjetiti, a kamoli to predstaviti kao istražno povjerenstvo. Dakle, istražno povjerenstvo – doviđenja, nema ga, niti će biti na tu temu, a naročito ne kao političkog instrumenta, da jedno sredstvo koje bi trebalo trajati šest mjeseci do lokalnih izbora, ima medijsku pozornost na kojem će oporba stvarati okvir da je HDZ korumpiran”, istaknuo je Plenković.

Druga osnova, rekao je, jest interpelacija na koju je vlada argumentirano odgovorila, a koja se odnosi na projekt Krš-Pađene.

“Tu ćemo pokazati da je to projekt koji traje 17 godina, da su u njemu uključene sve vlade u tom periodu, da je ključna odluka o davanju statusa povlaštenog dobavljača električne energije bila data u vladi Zorana Milanovića“, rekao je Plenković.


O trećoj osnovi, inicijativi za izglasavanjem nepovjerenja ministru Ćoriću, premijer je rekao da su ovaj put izabrali tog ministra.

“Pogledat ćemo što su napisali, odgovorit ćemo im, održati raspravu, neće dobiti potrebnih 76, i on će i dalje biti ministar. Onda će vjerojatno ići oko ministra Beroša pa interpelacija o stanju u zdravstvu, i tako, malo ćemo se igrati svih tih mehanizama i instrumenata”, ustvrdio je premijer.

O HDZ-ovim kandidatima za izbore

Na pitanje je li HDZ pripremio kandidate za predstojeće lokalne izbore Plenković je odgovorio kako je HDZ u procesu unutarstranačkih izbora te da je danas posljednji dan za prijavu svih kandidata koji žele voditi županijske, gradske ili općinske organizacije.

“Nakon toga će novolegitimirani čelnici lokalnih organizacija imati sastanke, dogovarati i programe i kandidate”, zaključio je Plenković.

Komentari

loading...