PLENKOVIĆ O VUKOVARU: ‘Mi smo u proteklih pet godina učinili puno’, izjavu je dao i Jandroković: ‘Zahvalni smo herojima, ali okrećemo se budućnosti’

Foto: Screendhot N1

Danas se obilježava 30. obljetnica od pada Vukovara i sloma obrane. U Grad heroj stigao je državni vrh, a uoči kolone sjećanja izjavu za medije dao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

“Danas se prisjećamo heroja kojima cijeli hrvatski narod duguje slobodu, demokraciju i život kakav imamo. Vukovar je Hrvatska i Hrvatska je Vukovar. To se vidi danas ovdje, to se osjeća u narodu, poštuje se Vukovar i žrtva Vukovara. On je zalog naše budućnosti i žrtva nikad neće biti zaboravljena”, rekao je Plenković i dodao da je upravo to razlog da se više ulaže u Vukovar.

Naglasio je i da su oni u proteklih pet godina učinili puno u gospodarskom i financijskom, ali i u  simboličkom smislu.

“Dovršen je Vodotoranj, ovo je neradni dan, Memorijalna bolnica je postala bolnica u Vukovaru. Uložili smo u infrastrukturu, brojna sredstva će biti ulagana i dalje jer želimo da Vukovar ima budućnost kakvu su zaslužili oni koji su za Hrvatsku dali najviše”,  poručioo je je Plenković, piše N1.

Izjavio je i da se još uvijek traga za nestalima i da se radi na tome.

“Tražimo podatke od onih koji ih imaju, a to su vlasti Srbije i pojedinci koji znaju gdje su grobovi onih koji su pali za Hrvatsku”,poručio je Plenković.

Izjavu je dao i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandrokovića.

“Prošlo je 30 godina i došli smo iskazati poštovanje Vukovaru i prisjetiti se svih žrtava, zahvaliti braniteljima i članovima njihovih obitelji, a onima koji nisu doživjeli rat reči sa sde zlu trebalo suprotsraviti. Pamtimo to, zahvalni smo herojima, ali okrećemo se budućnosti.

Vukovar još uvijek nosi ranu, sjećanja su preživjela, iz srbije još uvijek doklazi poruka da nisu požalili za sve zločine, očekujemo od odgovornih da preuzmu svoj dio odgovornosti

Djeca se moraju odgovarati na istini a istina je da se ovdje dogio zločin, moraju razmišljati
o budućnisti i biti toerantnt ali da znaju o istini”, poručio je.


Komentari