Plenković o kavi za van iz kafića: ‘Ugostitelji će moći prodavati sve što nude, ali terase se ne otvaraju’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade predstavio je ono što se kolokvijalno naziva blagim popuštanjem mjera. Navedeno se odnosi na četiri područja, a to su ugostiteljstvo, sport, djecu i automat klubove i kladionice.

“Nema mjesta pretjeranom popuštanju ili prestanku odgovornog ponašanja svih građana. Mjere koje se popuštaju odnose se na sljedeće: da se ugostiteljima koji pružaju uslugu omogući prodavanje kave za van i tako omogućujemo njihovu poslovnu aktivnost, s time da mjere koje imaju naknadu za veljaču vrijede za cijeli mjesec”, izjavio je.

Zatim, omogućuje se otvaranje teretana i fitness centara uz poštivanje epidemioloških mjera, treće, djeci se omogućava nastava u školama za strane jezike i na kraju, uz poštivanje epidemioloških okvira omogućit će se otvaranje kladionicama i automat klubovima, uz ograničenje koje se odnosi na konzumaciju pića”, ustvrdio je Plenković.

Dodao je i da sve naknade ostaju kao što su bile dosad, a sve što ugostitelji zarade ide u njihov džep. Navedene mjere trajat će do 1. ožujka, a ako epidemiološka situacija neće biti dobra, one će se produljiti.

Kava za van nije samo kava već će ugostitelji nuditi što imaju na meniju, ali nema rada terasa”, pojasnio je Plenković nakon sjednice.

Komentari