Plenković o Filipoviću: ‘On je čvrst, on je sportaš, on ima energiju i znanje’ Filipović: ‘Ovo je za mene velika čast, ali i odgovornost’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U Saboru su se danas saslušavali novi kandidati za ministre u Vladi, nakon što ih je jučer predstavio premijer Andrej Plenković. Novi članovi Vlade postat će Anja Šimpraga, Davor Filipović i Marin Piletić.

Premijer je, predstavljajući Filipovića, rekao da se radi o mladom čovjeku koji ima 38 godina te je napomenuo kako je u dobi od 26 godina doktorirao na Ekonomskom fakultetu i dosad objavio više od 70 znanstvenih radova.

“Bio je dvaput biran za zastupnika u Gradsku skupštinu Grada Zagreba i bio kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba”, rekao je Plenković i dodao da će Filipović dokazati zašto mu vjeruje te da ima sve reference.

Sandri Benčić bilo je sporno to što Filipović na izborima u Zagrebu, kako kaže, nije stekao osobit ugled u javnosti. Pitala je premijera kako izbor Filipovića doprinosi povjerenju u Plenkovićevu Vladu.

“Koliko ministar afera mora imati, da znamo unaprijed, da bi prestao biti ministar? Budući da je Paladina i dalje u Vladi”, pitala je.

Plenković joj je odgovorio da je to njeno mišljenje, ali da se povjerenje građana vidi jer dobivaju izbore.

“Na zadnjim izborima smo dobili najviše u ovom izbornom sustavu, a u Hrvatskoj daleko najviše. To vam je test u svim krizama, i svim napadima”, odgovorio je Plenković i dodao:

“On je čvrst, on je sportaš, on ima energiju i znanje”.

Riječ je na kraju pripala Filipoviću koji je rekao da je izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

“Sedmi i osmi razred sam završio u Splitu, dobio sam košarkašku stipendiju u Americi, igrao sam košarku u Alkaru…Objavio sam 77 stručnih radova, zadnju knjigu u koautorstvu krajem prošle godine. Imenovan sam krajem prošle godine u Nadzorni odbor Ine, vjerujem da ću sutra, uz podršku, iz tog NO-a izaći. Ovo je za mene velika čast, ali i odgovornost”, rekao je.

Komentari