Plenković donosi loše vijesti: ‘Danas ćemo opet imati više od 3000 novozaraženih’

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Sjednica Vlade održava se i danas, a premijer Andrej Plenković uvodno je podsjetio kako je jučer predstavljena Razvojna strategija koja je poslana u javno savjetovanje.

“Očekujemo doprinos svih. Oporba će imati prigodu dati svoje sugestije”, kazao je.

“Što se tiče sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost, jučer popodne predstojnik mog ureda poslao je Uredu predsjednika s ponudom da se sastanak održi sljedeći petak, 20. studenog”, kazao je premijer. ” Termini koje smo predložili prošli tjedan su propali jer nam nisu dogovorili, rekao je premijer”, rekao je.

Potom je komentirao pandemiju koronavirusa u Hrvatskoj.

“Danas ćemo opet imati više od 3000 zaraženih“, rekao je . Ponovno je apelirao na građane da poštuju mjere.

Uskoro opširnije…

Dnevni red Vlade

Temeljem rebalansa proračuna, Vlada će donijeti odluku o dodjeli sredstava bolničkim zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač država, za podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala, kao i odluku o isplati namjenske pomoći za podmirivanje dijela dospjelih obveza bolničkih zdravstvenih ustanova u vlasništvu županija prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala.

Na dnevnom je redu i odluka o dodjeli državne potpore društvu Croatia Airlines za naknadu štete uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19.

Vlada će usvojiti i zaključak u vezi sa Sporazumom o prethodnoj kupnji za razvoj, proizvodnju, prioritetne mogućnosti kupnje i opskrbu uspješnog COVID-19 cjepiva za države članice Europske unije, prenosi N1.


Komentari