PLANIRATE PUTOVANJE? Provjerite stanje na cestama u zemlji

Foto: Wikimedia Commons

Stanje na cestama diljem Hrvatske.

Zbog vode na kolniku zatvorene su:

DC36 u Koritinji, na dionici Šišljavić-Donja Kupčina i u Gradecu Pokupskom (obilazak za dionicu Šišljavić-Pokupsko je Pisarovina-Selsko Brdo-Pokupsko),
županijske ceste: ŽC3149 Husje-Kobilić, ŽC3231 Glina-Veliki Obljaj u mjestu Šibine, ŽC3156 Žažina-Mala Gorica,ŽC3167 Garešnica-Međurić,
lokalne ceste: LC37107 Šimljanica-Ruškovac, LC34085 Brođani-Brežani.
Mokri su te vlažni i skliski kolnici mjestimice u Dalmaciji, Gorskom kotaru i Lici. Pozivamo vozače na oprez na autocesti A1 između čvorova Bisko i Vrgorac zbog mjestimične tuče.

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Do 22. siječnja na Jadranskoj magistrali (DC8) između Splita i Omiša u Podstrani vozi se jednim trakom, naizmjence, uz semafore.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb danas od 8 do 13 sati bit će zatvoren vozni trak od 12. do 10. km (oko 80m iza izlaznog portala tunela Veliki Gložac) u smjeru Zagreba. U nekoliko navrata promet će se prekidati na 15 minuta u zoni prilaza tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba (11.-13.km). Korisnike molimo za strpljenje i razumijevanje.

Danas od 12,30 do 12,45 sati bit će prekinut promet na državnoj cesti DC1 u Dugopolju na predjelu Križice, zbog radova miniranja. Vozače molimo za strpljenje.

Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom, a na čvoru Sveti Rok postavljena je privremena regulacija prometa na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost i sunčana razdoblja, moraju voziti sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena, stoji na stranicama HAK-a.


Komentari