Petrov DORH-u prijavio Todorića

Facebook

Situacija s Agrokorom ponovo se zapetljala.

Kako se neslužbeno doznaje, predsjednik Sabora i Mosta, Božo Petrov, podnio je kaznenu prijavu DORH-u protiv Ivice Todorića i uprave Agrokora zbog lažiranja financijskih izvještaja. Iako se ovaj Mostov potez dao naslutiti, malo tko ga je očekivao u ovoj, ionako turbulentnoj situaciji.

“Ako je sumnja opravdana, postoji mogućnost podnošenja kaznenih prijava protiv odgovornih osoba, jer ako su Nadzorni odbor i uprava kompanije lažirali financijska izvješća, onda je to kazneno djelo“, kazao je bivši ministar gospodarstva Panenić.

Most se ovako priključio oštrim kritikama koje su stizala iz oporbenih stranaka, a iz SDP-a najviše su se “okomili” na ministra financija Zdravka Marića. Most se očito odlučio “pucati” ravo u Todorića. Ova dva lika povezana su, Marić je četiri godine radio kao izvršni direktor Agrokora za strategiju i tržošte kapitala.

SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić pozvao je Poreznu upravu, DORH i HANFA-u da istraže postoje li kakve financijske makinacije oko Agrokorovih bilanci, no ipak puno veću političku težinu ima potez Bože Petrova, pokaže li se točnim.

Prozvane se institucije nisu oglašavale, a premijer Plenković, već tradicionalno, stao je iza svog ministra, baš kao što je stao iza Barišića nakon dokaza o plagiranju. S Malte je premijer prilično oštro zahtjevao smirivanje situacije i kritizirao oporbu, ali tada vjerojatno nije znao za ovaj potez Bože Petrova.

“Ne vidim koju korist mogu imati od prikupljanja političkih poena takvim izjavama. Svima bi nam trebalo biti u interesu smirivanje situacije i sustavno rješavanje problema”, rekao je Plenković ponavljajući da Marić nije sudjelovao u izradi financijskih izvještaja, a više je puta potvrdio da je odličan ministar, piše Večernji.

>>> Zbog Agrokora Zagrebačka burza tone, dionice u debelim minusima


Komentari