PETRINJCU STIGAO POKLON OMILJENOG KLUBA! U potresu je ostao bez doma, Liverpool mu poručio: ‘Bruno – ostani jak!’

Radiolog iz Petrinje, Bruno Lončarević, je u razornom potresu ostao bez doma. Iz srušenog stana spasio je nešto odjeće i navijački rekvizit omiljenog kluba Liverpoola, ploču s grbom i natpisom “This is Anfield”, kakva stoji na izlazu iz tunela koji vodi na travnjak kultnog stadiona.

Nakon objave njegove priče, iz cijelog svijeta stizala mu je potpora. Britansko veleposlanstvo u Zagrebu otišlo je i korak dalje. Veleposlanik Andrew Dalgleish pisao je treneru Jurgenu Kloppu, a u veleposlanstvu su svim svojim kanalima pokušavali doći do nekog iz Liverpoola, otkrila je za N1 medijska savjetnica u veleposlanstvu Snježana Vukić koja je pokušavala doći do Bruna. Jedan dan sam joj se javio, a u međuvremenu je u Zagreb stigao i novi britanski veleposlanik Simon Thomas te su se stvari napokon pokrenule.

U Zagreb je stigao plakat s potpisima svih igrača kluba i trenera Kloppa s porukom – Bruno- stay strong! (Bruno – ostani jak!) i počasno članstvo za Brunu u Liverpoolu.

Na proslavi jubileja Elizabete II u srijedu u rezidenciji veleposlanika u Zagrebu, našao se i britanski ministar za Europu i Sjevernu Ameriku James Cleverly, koji je uz veleposlanika Thomasa i Vukić, Lončareviću uručio poklone.

“Ovim putem želim se još jednom zahvaliti u svoje i ime cijele moje obitelji na pruženoj podršci u posljednjih godinu i pol dana. Posebno hvala veleposlaniku Velike Britanije na pozivu na proslavu i poklonu iz Liverpoola. Imao sam priliku upoznati se s brojnim poznatim licima, a i dragim licima, tako da će ovaj događaj zauvijek ostati zapamćen”, rekao je Lončarević.

Među uzvanicima bio je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. Lončarević se vratio u Petrinju gdje živi sa zaručnicom. Majka mu je nakon više od pola godine provedene u kontejnerskom naselju, od županije dobila stan na korištenje na godinu dana.

Komentari