Penava: Ogromna je sramota da odgovorni nisu odgovarali pred pravosuđem ove države i govori o tome kakvi smo ljudi

Screenshot N1

Od sloma herojske obrane Vukovara i agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba u kojoj je poginulo i nestalo 2717 hrvatskih branitelja i civila prošlo je točno 30 godine. Danas, 18. studenog u Grad heroj dolaze tisuće građana kako bi odali počast svim žrtvama i braniteljima.

Uoči kolone sjećanja, izjavu za novinare dao je vukovarski gradonačelnik i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

“Vukovar obilježava 30 godina od sloma herojske obrane Vukovara i agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba u kojoj je poginulo i nestalo 2717 hrvatskih branitelja i civila, a grad je gotovo sravnjen sa zemljom”, poručio je Penava i dodao da Vukovar danas mora dominirati u medijima.

“Volio bih da u našim mislima bude isključivo Vukovar i da u mislima budemo s onima kojih više nema i onima koji su pridonijeli obrani grada. Da odgovorni nisu odgovarali pred pravosuđem ove države je ogromna sramota i govori o tome kakvi smo ljudi. Svi nosimo odgovornost za današnju situaciju u društvu”, rekao je.

Podsjetimo, preporuka državnih vlasti prije nekoliko dana bila je da zbog pandemije koronavirusa neće biti organiziranih dolazaka u Vukovar i da građani počast stradalima daju paljenjem lampiona u svojim domovima i na trgovima mjesta u kojima žive, uz molitve, a oni koji dođu da se pridržavaju epidemioloških mjera. S druge strane, Penava je u utorak pozvao građane da dođu u Vukovar i odaju počast žrtvi toga grada.


Komentari