PELJEŠKI MOST KONAČNO DOBIO IME: Do spajanja hrvatskog juga ostalo je još mjesec i pol dana

Pelješki most, Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Pelješki most dobio je službeno ime. Umjesto raznih prijedloga jednostavno je nazvan Pelješac. Njegovo službeno ime potvrđuje tabla na kojoj piše “Pelješac” i duljina mosta, 2404 metra.

Od svečanog spajanja mosta u javnosti su se spominjala razna imena. Predlagalo se da se most zove Oliver Dragojević, Libertas, Most Domovine itd. Jedina nepoznanica koja je još ostala je ona kada će most biti i konačno otvoren za promet. Naime, pristupne ceste još nisu gotove.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, je krajem svibnja rekao kako će most u promet biti pušten krajem srpnja kada će konačno jug Hrvatske prometno biti spojen s ostatkom zemlje. Kazao je kako će pristupne ceste biti završene do 13. srpnja, kada se očekuje tehnički pregled, a nakon toga slijedi konačno puštanje u promet, na kojem će biti i visoki dužnosnici EU.

Stonska zaobilaznica u duljini od 10-ak kilometara bit će gotova do kraja godine. Ukupna cijena projekta izgradnje mosta i pristupnih cesta u konačnici iznosi između 100 i 150 milijuna kuna više od ugovorene, a koja iznosi četiri milijarde kuna.

Komentari