PEĐA GRBIN OŠTRO PO TEHNIČKOJ VLADI: Samohrana majka ga zamolila za pomoć, on njenu priču prenio na Fejsu

Facebook.com

“Bez dodatnih i suvišnih komentara, ovo je jedina čestitka koju si dopuštam za Dan državnosti”.

Peđa Grbin današnji dan odlučio je posvetiti temama koje se tiču svih, osim onih koji se prave da one ne postoje. Hrvatska danas obilježava 25. Dan državnosti, a umjesto uobičajenih čestitki od ovog SDP-ovog zastupnika stigla je kritika tehničkoj Vladi. Naime, iako je ta ista Vlada pala, čini se kako ni to svrgnute ministre ne spriječava da počine još malo štete.

Grbina je na ovakvu objavu na Fejsu potaknuo vapaj očajne samohrane majke za koju nema posla. Jedina nada njoj su bile mjere za stručno usavršavanje koje su naprasno ukinute bez ikakve najave i upozorenja.

Peđa Grbin svoju objavu je započeo riječima: “Danas je Dan državnosti i držim da ovaj dan, osim za protokolarno čestitanje, treba prije svega iskoristiti za pisanje o temama koje doista muče građane ove države.”

Nastavio je: “Jedna od tih tema, vjerojatno i najvažnija, je pitanje nezaposlenosti. Pa je tako jučer na stranicama HZZ-a osvanula obavijest kojom nas taj Zavod, kojem je zadaća briga o zapošljavanju nezaposlenih, izvješćuje da se obustavlja financiranje dijela mjera iz njegovog djelokruga, koje obuhvaćaju: potpore za zapošljavanje, potpore za samozapošljavanje, potpore za usavršavanje, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i javne radove. Tajming odličan: između Brexita, praznika i osmine finala, malo je tko ovo uopće primijetio. Osim onih koje se ta mjera direktno tiče.Stoga u nastavku ovog posta prenosim priču jedne osobe koje se ova mjera direktno tiče.


“Dobar dan, pardon na smetnji al ljuta sam ko pas i iskreno ne znam tko mi može odgovorit suvislo pa se obraćam Vama. Ja sam samohrana nezaposlena majka 36 godina, mislim da Vam ne moram govorit koliko mi je jednostavno naći posao bez obzira što sam ing. informatičkog menadžmenta i dizajna. Dakle kako sam imala 0 veza tako sam do sad radila poslove KV i nakon rođenja sina sam odlučila na burzi tražiti mjere za stručno osposobljavanje. Sama sam našla firmu predala papire i sve i sad me prvo zavlače 2 mjeseca. Kad se stvar počela dovodit kraju napokon sad vidim da je privremeno ukinuta ta mjera.
Da li sam ja luda i kako je moguće uopće da tehnička vlada to napravi? I šta da ja radim sa svojim djetetom bez posla i ikakve naknade? Niste Vi krivi niti to govorim ali molim Vas da se za to čuje jako glasno u “Saboru” jer ovo više nije normalno što rade čak i sad kad su postali tehničari”
Bez dodatnih i suvišnih komentara, ovo je jedina čestitka koju si dopuštam za Dan državnosti.

Ovakvoj se čestitki, zasigurno nitko iz tehničke Vlade ne veseli.

Komentari

loading...