PAZITE SE AKO STE NA MORU! Upaljen meteoalarm za čitavu obalu, kiša i grmljavina neće zaobići ni metropolu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za četvrtak je za cijelu obalu izdao narančasto upozorenje. Upozoravaju naime na jaka grmljavinska nevremena, a napominju i kako će promjena vremena zahvatiti cijelu Hrvatsku, ipak na obali bi moglo biti najopasnije.

Narančasti meteoalarm za sutra je tako upaljen za riječku, splitsku, dubrovačku, istarsku i kninsku regiju. Upravo u Kninu, gdje se obilježava obljetnica VRO Oluja moglo bi biti najgore. Očekuju se naime obilne kiše, ali i grmljavinsko nevrijeme s kratkotrajno olujnim udarima vjetra.

Za splitsku i zadarsku regiju najavljuje se jako jugo s olujnim udarima te izraženi pljuskovi s grmljavinom dok se i u riječkoj regiji najavljuju olujni udari vjetra, a past će i do 60 milimetara kiše.

Zagreb

Što se pak tiče prognoze za Zagreb, u četvrtak bi trebalo biti pretežno oblačno uz povremenu kišu i grmljavinu. Kiša na širem području grada može biti i obilnija, a vjetar prolazno pojačan. Popodne te osobito prema večeri smirivanje i djelomično razvedravanje. Vjetar slab i umjeren, većinom južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 20, a najviša dnevna oko 25 °C.

Komentari