PAZITE KAKO VOZITE: Moguće su skliske ceste

Photo: Borna Filic/PIXSELL
Na zagrebačkim prometnicama jutarnje su gužve stoga se nemojte čuditi ako zakasnite na posao. Budite strpljivi!

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na dijelu dionice autoceste, između južnog portala tunela Sv. Rok i prolaza Vučipolje zbog povremenih olujnih udara bure brzina vožnje ograničena je na 40 km/h, a usporeno zbog povremeno jakih udara vjetra vozi se i na autocesti  Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.
Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u unutrašnjosti te u Istri, a zbog niskih temperatura tijekom jutra moguća je poledica. Magla smanjuje vidljivost u Slavoniji. Na autocesti  između Osijeka i Sredanaca zbog magle se vozi uz ograničenje brzine.
Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te pripaze na siguran razmak između vozila.
Na autocesti  Rijeka-Zagreb zbog radova na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika, usporeno.
Na autocesti A7, između čvorova Draga i Orehovica u smjeru Zagreba,  bit će zatvoren pretjecajni trak, vozit će se jednom trakom, usporeno.
Na državnoj cesti kod mjesta Žitnić, između Drniša i Šibenika, promet će se prekidati zbog razminiranja. Vozila će se propuštati svakog punog sata po 15 minuta.
Vozite sigurno i oprezno!


Komentari