Paljenje hrvatske državne zastave osudio i HDZ

glashrvatske.hrt.hr

Paljenje hrvatske državne zastave na obiteljskoj kući u Vukovaru na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, oštro je osudio vukovarski HDZ, ocijenivši kako takvom činu doprinose neistinite i nepromišljene izjave predstavnika srpske nacionalne manjine, koji radi stjecanja političkih bodova stvaraju nemir i netoleranciju.

“Iako želimo vjerovati da je ovo djelo pojedinca koje zaslužuje brzu i efikasnu istragu nadležnih tijela, kao i pravičnu sankciju, sa žalošću moramo konstatirati da tome doprinose neistinite i nepromišljene izjave pojedinih čelnika predstavnika srpske nacionalne manjine. Tako predstavnici srpske nacionalne manjine na državnom nivou, želeći političke poene, šalju izjave koje stvaraju nemir i netoleranciju u Vukovaru, direktno narušavajući stabilnost i suživot u gradu Vukovaru, kao i među svim njegovim građankama i građanima”, priopćili su iz vukovarskog HDZ-a.

Podsjetimo, u Vukovaru je u četvrtak ujutro nepoznati počinitelj zapalio hrvatsku zastavu izvješenu na jednoj obiteljskoj kući. Vukovarska policija istražuje sve okolnosti događaja.

 

 


Komentari