PA, TKO TO JOŠ RADI?! Ostavili su dijete samo u autu: ‘Sram vas može bit, na tolikoj vrućini’

Dijete u autosjedalici, foto: Sanivpetro / Freepik

Facebook stranica Policija zaustavlja Krapinsko – zagorska županija objavljeno je potresno svjedočanstvo majke koja je prilikom odlaska u trgovački centar uočila dijete kako samo sjedi u autu, zavezano u autosjedalici, plačući. Podsjetimo, jučer poslijepodne temperatura je bila 31 stupanj.

“Danas u garaži Westgatea je bilo “ostavljeno” malo dijete od  tri godine maksimalno, u autosjedalici u autu, samo i zavezano, koje se toliko plakalo, a mama/tata/baka/deda netko od njih jer ne znam tko ga je ostavio, i otišao u šoping. Znači da nisam imala svoje dijete sa sobom, otišla bi do auta i izvadila dijete van i odnesla sa sobom. Pa jel ste vi roditelji ili tko je već to napravio normalni, ostaviti malo dijete samo u autu dok vi šopingirate! Sram vas može biti!! Na tolikoj vrućini, pa dijete može umrijeti!”, napisala je zabrinuta majka.

Ulaz u garažu, foto: Sandra Simunovic / CROPIX

No, nije računala da će prilikom osude događa i ona sama biti osuđena. Naime, ljudima je zasmetala činjenica što je napisala “da nisam imala svoje dijete sa sobom, otišla bi do auta”. Pa je tako jedna korisnica napisala “u takvim slučajevima se zove policija, pa makar samnom bilo desetero djece”, dok druga kaže “ona je to vidjela, otišla i prokomentirala na Fejsu”.

Podsjetimo, izuzetno je opasno djecu ostavljati same u autu, bezu obzira jesu li u autosjedalici ili ne. Još opasnije od toga je djecu ostavljati same u garaži, a naročito po ljetnim vrućinama.


Komentari