Ovo nisu Maldivi, već Hrvatska! S ove pješčane plaže nećete željeti otići

FOTO: Instagram

Kako je pandemija koronavirusa promijenila mnoga putovanja tako su svi planovi rezervirani unutar granica Lijepe naše, a što i nije toliko loše ako uzmemo u obzir da neki krajevi opasno mogu konkurirati i najljepšim svjetskim destinacijama.

Pandemija koronavirusa možda nas je ograničila u vidu putovanja, no s druge strane ovo je savršena prilika za istraživanje prirodnih ljepota kojim se naša zemlja itekako može pohvaliti.

Lastovo pripada skupini južno-dalmatinskih otoka, a oko njega se nalazi 46 otočića i hridi. Jedan od njih je Saplun, nenaseljeni otočić koji pripada Lastovnjacima. Saplun se ističe svojom ljepotom, borovinom i onime što je vrlo rijetko za otoke okružene otvorenim morem – biserno bijelim pijeskom, piše Journal.hr

Svi oni koji na plaži vole odmoriti u hladu na Saplunu će doći na svoje. Otok je jako šumovit, a u kombinaciji s pješčanom plažom, jedinom takvom u lastovskom arhipelagu, čini pravu malu oazu mira savršenu za opuštanje duše i tijela.

Otočić je nenaseljen, što znači da opuštanje uz svježe napravljeni koktel nije izgledna opcija, ali zato pruža sigurnost

 

 

 


Komentari