OVO JE ZABOLJELO: Plenković opet pokazao da se s njim nije za šaliti!

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Vlada je u četvrtak usvojila prijedlog zaključka o načinu raspolaganja i završetku gradnje broda Novogradnja 514 koji se gradi u riječkom brodogradilištu 3. maj. Premijer Andrej Plenković rekao je da se radi o kontinuitetu vladine aktivnosti s ciljem revitalizacije poslovanja hrvatskih brodogradilišta, a dotakao se i teme toga što Vlada čini za Primorsko-goransku županiju.

Spomenuo je župana Zlatka Komadinu i “zadužio” Olega Butkovića da mu objasni da je Vlada Primorsko-goranskoj županiji pomogla ulaganjem u KBC Rijeka, a spomenuo je i LNG terminal i drugu cijev tunela Učka.

“Kad ministar Butković ode na kavu u kafiće u kojima se diskriminiraju članovi HDZ-a, posebno ministar Beroš i ja, pozovite župana pa mu malo objasnite što sve Vlada radi za naše sugrađane u Primorsko-goranskoj županiji. Bit će to blagotvorno i korisno za sve”, rekao je premijer.

Novogradnja 514, odnosno brod za prijevoz automobila, dio je plana oporavka i pokretanja proizvodnje u 3. maju. Brod je bio u vlasništvu Uljanika, koji je ugovorio posao s naručiteljem te s 3. majem kao izvođačem. Završeno je oko 70 posto broda, a naručitelj je raskinuo ugovor o gradnji još 2018. godine. Vlada je brod preuzela u svoje vlasništvo i napokon donijela odluku po kojem će modelu biti završen. U suradnji s Hrvatskom brodogradnjom – Jadranbrodom ugovorit će se  završetak Novogradnje 514 za nepoznatog kupca.

Komentari