OVO JE NOVI PREDSJEDNIK UPRAVE INA-e: Péter Ratatics bio je član mađarske strane Upravnog odbora

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / Linkedin

Péter Ratatics bit će predsjednik Uprave INA-a, doznaje RTL, dok će preostala dva mađarska člana biti Krisztian Pulay i Berislav Grašo. Uz njih će na sjednici NO kompanije u srijedu biti predložena i tri hrvatska člana INA-e.

Tko je Péter Ratatics?

Sam Péter Ratatics koji dolazi na čelo uprave rođen je 1982. godine. Diplomirao je ekonomiju 2006. godine u Budimpešti. Počeo je raditi 2007. godine za MOL gdje je obnašao brojne rukovodeće pozicije, tako je bio i viši potpredsjednik korporativnog Centra odgovoran za aktivnosti nabave, ljudskih resursa i komunikacija MOL grupe.

Postao je 2016. godine glavni operativni direktor za korisničke usluge Grupe MOL, a 2018. godine promaknut je na poziciju izvršnog potpredsjednika za korisničke usluge. Ratatics je postao član Izvršnog odbora MOL grupe u veljači 2018. godine. Nova čelna pozicija u INA-i neće mu biti prvi doticaj s tom kompanijom. Naime, on je u razdoblju od 2011. do 2018. godine bio član mađarske strane Upravnog odbora.

Iznače, iz INA-e su za RTL službeno odgovorili da je Nadzorni odbor INA-e najavljen za idući tjedan. “To tijelo nadležno je za imenovanja i razrješenja članova Uprave. INA će, kao i dosad, pravovremeno obavještavati javnost o svim donesenim odlukama.”

Komentari