‘Ovo je kao Hirošima!’ Mještani Petrinje u šoku, u pomoć stižu i Bad Blue Boysi

Izvor: Facebook

Razorni potres pogodio je Petrinju u 12,19 sati. Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) procijenio je da je bio magnitude 6.2 prema Richteru, a osjetilo ga je šest milijuna ljudi.

“Intenzitet u epicentru ovog razornog potresa procijenjen je na VIII-IX stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatske. Očekuju se veće materijalne štete”, izvijestila je Seizmološka služba.

Nažalost, Petrinja koji je ujedno i najteže pogođen grad, danas je potpuno u ruševinama, Mještani tog grada pod šokom su, a točan broj ozlijeđenih još se ne zna. Ovaj razoran potres odnio je i jedan ljudski život.

Photo. Slavko Midzor/PIXSELL

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović potvrdio da je u potresu poginulo 12-godišnje dijete.

“Ovo nema veze sa životom. Moj grad je razrušen potpuno. Mrtvu djecu imamo. To se ne može opisati. Ovo je kao Hirošima. Trebaju nam vatrogasci, ne znamo što je ispod površina, na jedan auto je pao krov, trebamo pomoć” Dumbović.

Podrška ovome gradu stiže cijele zemlje, a mnogi su se i uputili prema Petrinji. U akciju se uključila Hrvatska gorska služba, a pomoći su odlučili i navijači Dinama, Bad Blue Boysi.  Pozvali su sve članove na okupljanje, a nakon toga će uslijediti put za Petrinju kako bi pomogli unesrećenima.

“Idemo svi zajedno! U 15 sati nalaženje na parkingu Supernove u Buzinu, organizirajte ljude i računajte na gužvu na cestama! Lopate, rukavice i ostalo kaj može pomoć ponesite, potrpat ćemo u jedan auto i idemo svi zajedno da nema zaje**ncije s propusnicama! Javi dalje”, objavili su BBB-ovci.

Dinamo uz Petrinju i Sisak ??? Nema predaje ?? Šaljemo podršku svima pogođenima potresom ??

Objavljuje GNK Dinamo ZagrebUtorak, 29. prosinca 2020.

 


Komentari