‘OVO JE GROTESKA I SITNIŠ’ Evo koliki je COVID dodatak na plaću dobio zdravstveni radnik

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL, Ilustracija

Zdravstveni djelatnici od početka epidemije koronavirusa rade daleko intenzivnijih tempom nego inače, a za njihov rad obećana ih je i dodatna naknada. Tzv. COVID dodatak na plaću mnogima je zvučao kao dobra ideja, no u praksi kod nekih medicinara izazvao je samo bijes i razočaranje. Jedan djetnik koji želi ostati anoniman napisao je na društvenoj mreži kako je za svoj svoj rad u prosincu i dijelu siječnja dobio 194 kune.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

“Dragi ljudi pozor!! Stigla je i ta velika nagrada za rad s covid pacijentima! Vjerovali ili ne, 194kn!!!!! Sva sreća da sam počeo trčati na posao i da si mogu s ovih 194kn platiti put do aerodroma taxijem do neke zemlje koja cijeni svoje zdravstveno osoblje.

Ajmo kolege koliko ste vi dobili ‘dodatak’ i nagradu za višesatni dnevni rad u skafanderu.

Bogu hvala da sam ja ‘zlatni dečko’ naučio volontirat, pa nije bed:) volio bi vratiti tu lovu na račun Vlade RH, ako netko zna nek proslijedi IBAN”, napisao je.

Photo: Facebook

Na male naknade nedavno su regirali iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

“Ovih dana radnici u sustavu zdravstva primili su svoje zarađene plaće, ali, gle čuda, u njima dodaci za rad s pacijentima koji boluju od bolesti COVID-19, iznose od 5,26 kn, 41,15 kn; 33,45 i tako redom skoro do 150 kuna”, navodi u priopćenju predsjednik sindikata Stjepan Topolnjak.

“Najžalosnije je u ovoj grotesknoj Odluci to što se radnicima u sustavu zdravstva i socijalne skrbi mjeri rad s pacijentima ili korisnicima koji boluju od COVID-19 u satima ili minutama, kako bi im se mogla isplatiti što mizernija naknada”, dodaje se u tom priopćenju, prenosi Dnevnik.

 


Komentari