Ovo ima samo u Hrvatskoj! Tek mjesec dana nakon online prijave, građani dobiju potvrdu da su se uspješno prijavili za cijepljenje

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Početkom ožujka s radom je započela web stranica internetska stranica Cijepise.zdravlje.hr, putem kojem se građani mogu prijaviti za cijepljenje protiv koronavirusa.

Kako biste se uspješno prijavili nužni ste dati osobne podatke kao što su OIB ili MBO i datum rođenja. Također birate jedinicu lokalne samouprave u kojoj se želite cijepiti, te želite li da vas se o terminu informira putem mail, telefona ili SMS-a. Nakon što ispunite navedeno, na mail vam stiže potvrda da ste se uspješno prijavili za cijepljenje, priopćili su iz HZJZ-a.

Osobe koje su se prijavile za cijepljenje liječniku obiteljske medicine, ne trebaju se ponovno prijavljivati putem navedenog portala. Građane koji se iz različitih razloga ne mogu sami prijaviti putem portala ili kod liječnika obiteljske medicine, mogu nazvati 0800 0011. U tom slučaju, operateri u pozivnom centru će umjesto Vas ispuniti prijavu na portalu.

Podsjetimo, stranica je pažnju javnosti stekla još tijekom probnog rada kada je vrlo brzo prestala funkcionirati. Ipak, s vremenom je “proradila”, no čini se ne onako bajno kako se najavljivalo.

Tako brojni građani tvrde da povratni mail da su se uopće prijavili za cijepljenje dobiju tek nakon mjesec dana, doznaje RTL. Da stvar bude još apsurdnija, dio njih se već u tom periodu cijepio, što je samo pokazatelj neorganizacije sustava.


Komentari