Ove simptome koronavirusa nemojte nikako zanemarivati! Ukoliko ih osjetite morate hitno potražiti pomoć

Ilustracija, foto:pixabay

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) na web stranici objavljuje najvažnije informacije o korona virusu, a između ostalog napravili su popis simptoma zbog kojih ukoliko ih osjetite morate hitno potražiti pomoć, javlja BGR.

Nošenje zaštitne maske i održavanje fizičke distance su jednostavne, a učinkovite mjere koje svako može provoditi kako bi zaštitio i svoje zdravlje, ali i zdravlje drugih oko sebe.

U smjernicama CDC-a navodi se da ljudi koji imaju Covid-19 imaju širok raspon simptoma, pri čemu neki mogu imati samo blage simptome, a pojedini imaju teži oblik bolesti.

“Simptomi se mogu pojaviti 2-14 dana nakon izlaganja virusu”, navodi se u smjernicama CDC-a. Osobe s ovim simptomima mogu imati Covid-19:

1.Temperatura
2.Kašalj
3.Otežano disanje
4.Umor
5.bolovi u mišićima ili tijelu
6.Glavobolja
7.Gubitak okusa ili mirisa
8.Grlobolja
9.Curenje iz nosa
10.Mučnina ili povraćanje
11.Proljev

Uz to, važno je napomenuti da pojedini oboljeli mogu imati i druge simptome, a važno je znati i kada treba potražiti liječničku pomoć zbog moguće zaraze koronavirusom.

“Ako netko pokazuje bilo koji od ovih znakova, odmah potražite hitnu medicinsku pomoć“, navodi CDC. Na tom popisu nalaze se sljedeći simptomi:

1.Problemi s disanjem
2.Stalna bol ili pritisak u prsima
3.Zbunjenost
4.Nemogućnost buđenja ili ostajanja budnim
5.Plavičaste usne ili lice

Komentari