OTVARANJE OKO 500 NOVIH RADNIH MJESTA: U Vukovaru u planu najveća investicija od Domovinskog rata

Odličan projekt i investicija.

Jedan od najvećih inozemnih investitora u domaći drvni sektor, Florian Hrvatska, u čijem je sustavu pet hrvatskih tvrtki sa 680 radnika, a riječ je o talijanskoj Florian grupi, 2016. godinu završava dvjema velikim investicijama, ali i ozbiljnim planovima za projekt vrijedan 25 milijuna eura u Vukovaru.

Realizacija tog plana, u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, za Vukovar bi značila i otvaranje oko 500 radnih mjesta. Kako, naime, navode iz Florian Hrvatska, nastavak investicijskog ciklusa u idućoj godini bit će usmjeren na veliki projekt – izgradnju kompleksa za proizvodnju vrhunskog parketa i ploča od masivnog drveta te kogeneracijsko postrojenje u Gospodarskoj zoni grada Vukovara.

Ulaganje u hrvatski drvni sektor

Riječ je o investiciji vrijednoj 25 milijuna eura, kojom se, ističe se nadalje, može osigurati oko 500 novih radnih mjesta, a “za koji predispozicije već postoje i očekuje se potpora Vlade RH i Hrvatskih šuma (HŠ) u osiguravanju potrebnih kvota drvne sirovine“.

Prema riječima predsjednika uprave Florian Hrvatska, Elvia Floriana, najavljene investicije su dodatna potvrda da je Florian Hrvatska jedna od najvećih grupacija i najznačajnijih ulagača u hrvatski drvni sektor.

“Na projekt u Vukovaru osobito smo ponosni jer je riječ o održivom, okolišno poželjnom i višestruko korisnom projektu, koji će u cijelosti biti izgrađen sukladno načelima kružne ekonomije. Uvjereni smo u uspjeh investicije jer je riječ o vrhunskim finalnim proizvodima za koje Florian Hrvatska ima osiguran plasman cjelokupnog asortimana na najbolja zapadna tržišta te trenutno u programu proizvodnje višeslojnih parketa ostvaruje respektabilne poslovne rezultate.

Izgradnjom proizvodnog kompleksa i povećanjem proizvodnih kapaciteta u finalnoj preradi stvaraju se preduvjeti za otvaranje minimalno 500 radnih mjesta za Vukovarce, a uz daljnje reinvestiranje dobiti u proširenje proizvodnih kapaciteta stvorit će se daljnja perspektiva povećanja broja zaposlenika, ali i razvoja domaće drvne industrije u smjeru finalnih proizvoda”, kaže Floiran, piše Glas Slavonije.

“U razgovorima smo unatrag godinu dana i pokušavamo osigurati ulaz takve investicije u Vukovar. Imamo i obvezatno pismo namjere s njihove strane, no potrebna nam je tu i Vlada RH. Uložili smo puno napora jer nova radna mjesta u Vukovaru su nam životno pitanje.

Toliki broj radnih mjesta, odnosna takve investicije u Vukovaru nije bilo od prije Domovinskog rata“, komentirao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Dodao je i kako bi investicija, prema dosadašnjim razgovorima, bila realizirana u roku od godinu i pol.


Komentari