OTROVALI GA MAĐARICAMA? Muškarac je tužio trgovinu u kojoj je kupio kolače, evo što mu se dogodilo

Pravu agoniju proživio je muškarac nakon što je shvatio da je pojeo dvije “mađarice”, a supruga je primijetila da se na kolačima stvorila plijesan. Muškarac je žurno okrenuo kutiju kako bi pogledao rok trajanja, a ono što je vidio mu se nije svidjelo. Naime, rok trajanja prošao je prije dva dana, 11. prosinca.

Nakon toga se poprilično prepao i otišao u bolnicu u Varaždinu, gdje su ga poslali kući zbog situacije s epidemijom koronavirusa. Zabrinuti muškarac pregledan je tek idućeg dana kod obiteljske liječnice.

A nakon što je “preživio pakao” odlučio je vlasnicu trgovine sudski goniti. U tužni je naveo kako je zbog pokvarenih “mađarica” povraćao, tri dana imao proljev, a zbog dehidracije je završio na infuziji. Dijagnoza je bila “dijareja i gastroenteritis za koje se pretpostavlja da su infekcioznog podrijetla”.

Vlasnica se branila da nema dokaza da su kolači kupljeni baš kod nje u trgovini. Na fotografiji i računu koje je tužitelj priložio nije vidljivo da se radi o istim kolačima. Gastroenteritis je, branila se, učestala crijevna viroza čiji je česti uzrok nepranje ruku, kontakt s djecom koja imaju virozu i drugo. Osim toga, rekla je, tužitelj je 14. prosinca, dakle dan nakon konzumacije kolača, bio u njezinim dvjema trgovinama i od zaposlenica tražio sastanak s njom.

“Nije izgledao bolesno i s djelatnicama je normalno razgovarao, što dovodi u pitanje navode o povraćanju, dijareji, dehidraciji i primanju infuzije istoga dana kada je vozio do trgovina”, rekla je, piše Večernji.

Spomenula je tijekom suđenja i kako je prošle godine u svom obrtu zaposlila tužiteljeva sina, kojem nije produljila ugovor o radu, pa pretpostavlja da bi to mogao biti razlog tužbe.

Muškarac je tražio 7.525 kuna, no sad će morati nadoknaditi 1500 kuna parničnih troškova.

Sud je obrazložio da tužitelj nije uspio dokazati da je u toj trgovini kupio kolače koji su izazvali zdravstvene tegobe, prenosi Večernji.

 

Komentari