’Otišli su u kafiće i restorane ljuti jer su prosvjedovali, a nisu imali razloga’: Božinović otkrio čekaju li nas strože mjere nakon Festivala

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Čelnik stožera civilne zaštite, Davor Božinović boravi u Šibeniku, ali nije uspio pobjeći od pitanja vezanih za Festival slobode koji se u subotu održao u Zagrebu.

“Vjerojatno su, bar dio njih, nakon prosvjeda otišli u kafiće i restorane i bili ljuti što su prosvjedovali, a da razloga nisu imali”, rekao je.

Govoreći o mjerama, protiv kojih se u jednu ruku i prosvjedovalo na glavnom zagrebačkom trgu, ističe kako se neke zemlje otvaraju, a druge zatvaraju pa otkriva scenarij koji koristi Hrvatska. “Mi pratimo situaciju dnevno da izbjegnemo nagla otvaranja pa zatvaranja jer mislim da to najviše ljude frustrira. Ne predviđamo u ovom trenutku daljnje pooštravanje ni liberalizaciju mjera”, otkrio je.

Osvrnuo se i na zatvorene noćne klubove pa rekao kako je cijelo ljeto, pa i još uvijek, na snazi odredba da noćni klubovi na otvorenom, uz covid potvrde, mogu raditi. “Ono što je moguće vani, teško da je moguće unutra, mislim da je to svima jasno. To otvara druga pitanja, ali u Vladi na adekvatan način razgovaramo i o tome i odgovaramo na to”, navodi pa dodaje kako propuh u ovoj krizi spašava.


Komentari