Otac jednog od napadača iz Kaštela: Kad dođe iz zatvora istući ću ga kao vola!

foto:Fb/Screenshoot

Monstruozan napad u Kaštelima izazvao je veliko zgražanje javnosti, a iz dana u dan curi sve više detalja o napadačima, te obitelji napadnutog 18-godišnjeg Lovre J.

Dvojica napadača u dobi od 17 i 19 godina u 30-dnevnom su istražnom zatvoru zbog osnovane sumnje da su 22. kolovoza 2020. godine na području Kaštel Štafilića, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, od oštećenog 19-godišnjaka tražili da im donese 2000 kuna, a također su mu prodavali marihuanu. Institucije su, dakle, u ovom slučaju odradile svoj posao. Čak su se iz HDZ-a odlučili ograditi od informacija da su napadači njihovi članovi.

Lovre je potvrdio kako su mu osim iznude dug od 200 kn brzo pretvorili u dug od 2000 kuna, pravdajući ga, između ostalog, time što su ga počastili ‘kvalitetnom marihuanom’.

Otac pak nije znao ništa o prijetnjama kao niti o napadu na svog sina, dok mu jedan dan na vrata nije pokucala policija, a tad je i sam otac vidio kako je izgledao napad, što je ga slomilo.

Još je nekako prošlo ono sa šamarima, ali kada je vidio udarce nogom u glavu i šakom u bradu koji su ga oborili na pod, to ga je strašno rastužilo.

Otac jednog od napadača

“Bio je Brunin otac kod mene dvaput, dvaput se ispričao, rekao je da mu je žao. Donio je novac. Rekao mi je da je to sakupljao za sinovljev vozački ispit. Nije 10.000 kuna, malo manje, ali nam je to dao. Rekao je da će ga istući kao vola kada dođe iz zatvora, ali ja sam mu rekao – nemoj. Prihvatio sam ispriku, meni je isto žao. Najviše bih volio kad bi se uredilo, kada bi institucije napravile da mali dobije neku uvjetnu kaznu, što je blažu moguću. Kaje se i plače u zatvoru. Izgubit će i posao, pa nemojmo od njega učiniti još veći problem”,  pozvao je otac žrtve Boško na smirivanje tenzija putem Jutarnjeg lista.

Otac tog mladića je vojnik, djelatnik je MORH-a. Kažu da je strog i pravedan i da mu je sve ovo što se dogodilo teško palo. Na udaru prijetnji našla mu se čitava obitelj, pa ju je sklonio na selo. Jutarnji je stupio s njim u kontakt, izrazio je žaljenje zbog svega te je preko Jutarnjeg lista javnosti uputio sljedeću poruku:

“Nije mi ni do kakvih govora i izlaženja po novinama, ne bih se želio izlagati javnosti. Svi koji me znaju, znaju kakav sam čovjek i kako odgajam djecu. Ulica i društvo oko malog i drugih također donosi ovakve rezultate, na žalost. Mislim i vjerujem da je mome Brunu ovo škola koja će ga odvest na pravi put u daljnjem životu”

Boris Vujović, trener predsjednik boksačkog kluba Lenis iz Kaštel starog

Trener Vujović, višegodišnji državni prvak u kickboxingu potpuno je shrvan događajem. Teško mu je i zbog napadnutog mladića, ali i zbog napadača Brune (19).

Usprskos napadu, Vujović smatra kako je riječ o dobrom dečku, koji je skrenuo s pravog puta, no vjeruje kako bi mu sport i dalje pomogao vratiti se na pravi put, kako bi umjesto sitnog uličnog kriminalca mogao biti vrhunski sportaš vrijedan poštovanja.

Nažalost, trenutno je daleko od sportaša vrijednog poštovanja, no njegov bivši trener, koji mu neće dozvoliti povratak u klub, nada se kako će Bruno shvatiti što je učinio i više nikad to ne ponoviti.


Komentari