OTAC DRAGANA KOVAČEVIĆA: ‘Dajem obje ruke u vatru da on nije napravio to što se priča, ja sam mu kupio prvi stan’

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

“Kada je išao na studij u Zagreb otišao je Fordom Escortom, a tada su profesori na fakultetima vozili možda stojadine. Sve je to pošteno zarađeno, a on je kao dječak sve radio na imanju što je trebalo, kosio, vodio stoku na ispašu, orao, tanjurao…”, kazao je otac Dragana Kovačevića Franjo i dodao da je njegov sin uvijek bio najbolji učenik koji je doktorirao sa 28 godina.

Informacije koje posljednjih dana izlaze u medije o aferi Janaf i Draganu Kovačeviću njegov otac prati u mjestu Brodski Drenovci odakle potječe uhićeni šef Janafa. Obitelj Kovačević ondje su posjetili novinari Jutarnjeg lista kojima je 78-godišnji Franjo Kovačević pričao o svom sinu i svojim razmišljanjima o svemu.

Naveo je i da njegova majka ne zna ništa o aferi o kojoj se u medijima i javnosti ne prestaje pričati. Naime, teško je bolesna pa joj obitelj još uvijek nije rekla što se događa sa sinom.

Dajem obje ruke u vatru da on nije napravio to što se priča. Ja sam mu otac, poznajem ga u dušu i uvjeren sam da nije radio to za što ga terete. Znam, netko će reći da je normalno da tako govorim, jer sam mu otac, ali ja sam uvjeren da je to tako. Što god bilo, meni je najvažnije da je on živ”, kaže Kovačević, dodajući da dane provodi brinući se o supruzi, bogatom imanju te razmišljajući o Draganu.

Objašnjava da je sinu tijekom života omogućio dosta toga. Prije rata je, kaže, bio predsjednik Mjesne zajednice, odbornik Skupštine općine Požega, te da je imao još nekoliko funkcija. Birali su ga, kaže, jer je bio “financijski neovisan i mogao je tražiti ispunjenje određenih zahtjeva, a da nikome ne bude dužan”.

Osvrnuo se na priče o Kovačevićevim nekretninama koje su posljednjih dana izašle u javnost.

“Danas mu broje koliko novca ima, što je sve kupio. Pa, prvi stan u Zagrebu sam mu ja kupio”, objasnio je 78-godišnji Franjo.

“I nikada nije zaboravio svoj rodni kraj. Pomagao je financijski i udruge i klubove, i ja im pomažem. Ma, znate što, dobro je Škoro neki dan rekao: ‘Imaju oni nekoga svog, pa je trebalo njega skloniti!’. No, što je tu je. Meni je najbitnije da je on živ, a ostalo će biti kako bude”, zaključio je Kovačevićev otac.

Predsjednik rastura na društvenim mrežama: Nakon ’isprike’, poslao je još jednu poruku

Komentari