Osuđenog branitelja štiti i predsjednik Milanović? ‘Ne brine me hajka u medijima, već nešto drugo’

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Zadnjih nekoliko dana on je tema medija jer su mu Bad Blue Boysi u Karlovcu napravili mural. Riječ je o branitelju Mihajlu Hrastovu.

On je odslužio kaznu zatvora za ubojstvo 13 i ranjavanje dvojice rezervista Jugoslavenske vojske u rujnu 1991. na Koranskom mostu u Karlovcu.

Povod tome je, naime, mural koji je osvanuo njemu u čast, kao i imenovanje Koranskog mosta po Specijalnoj jedinici policije Grom čiji je Hrastov bio pripadnik. Vijest o tome dočekana je “na nož”, no čini se kako se Hrastov oko toga previše ne uzbuđuje. Otkrio je kako ima “konkretnije” brige:

“Sve ovo donekle mi jest breme… Dečki iz navijačke skupine BBB su htjeli napraviti nešto meni u čast i ne znam točno kako se sada osjećaju zbog tih natpisa. No, ja sam im na tome zahvalan, kao što sam zahvalan i na činjenici da je Koranski most dobio ime po mojoj jedinici”, kaže Mihajlo Hrastov za Dnevno.

Ne brine ga medijska hajka

“S druge strane, znam i čuo sam da se sada moje ime povlači po medijima, no tome ne pridajem neku osobitu važnost jer sam opterećen konkretnim brigama i problemima. Preda mnom je plaćanje te ogromne odštete obiteljima žrtava, a da to sve otplatim, trebalo bi mi nekoliko života.”

Podsjetimo, nakon što je Hrvatska obeštetila obitelji žrtava, Hrastovu je “sjelo” na račun sa 11 milijuna i 690.000 kuna.

Predsjednik štiti Hrastova

“Ako si kriv, kažnjen si, ali kazna ima svoju granicu i ne smije se pretvoriti u zlostavljanje. Što da ljudi koji su već odgovarali za svoje grijehe rade, da opljačkaju banku? To može oprezno, sućutno, inteligentno riješiti predstavničko tijelo i hrvatska vlada, ako hoće, a siguran sam da hoće. Ne smijemo dopustiti da se ponašamo kao zadnji naivci”, kazao je predsjednik koji je Hrastova, kako kaže “potpuno iznenadio”:

“Svaka čast, on je prvi čovjek koji je javno progovorio o tom problemu i rekao je istinu. Ugodno me iznenadio… Moj problem je shvatio kao običan čovjek, a ne osoba na položaju.”

Komentari