Oštre optužbe bivšeg ministra zdravstva: ‘Kod mene na Rebru nema maski, ali ih zato vidim na licima političara!’

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Bivši ministar zdravstva i potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić izjavio je u subotu kako je stanje u domovima za starije ukazalo na krah socijalne države i apsolutni institucionalni nemar, javlja Večernji list.

“Pazite, 140.000 ljudi umrlo je dosad od infekcije, pola njih u domovima za starije. A mi tek prije dva dana uvodimo timove u županijskim stožerima koji će brinuti o domovima. Radnu obvezu od sedam dana uveli su također nedavno, i to samo kao preporuku”, upozorio je Ostojić.

Upozorio je na manjak zaštitne opreme u bolnicama i domovima za starije, a tri liječnika koji su na to ukazali dobili su opomene pred otkaz.

“Ministri i visoki politički dužnosnici nose zaštitne maske koje ja kao liječnik nisam vidio na svojem radnom mjestu na kojem sam svaki dan. Nisam vidio osim na televiziji, na licima ministara. A ja i moje kolegice i kolege nosimo obične kirurške maske”, kaže potpredsjednik SDP-a.

Njegova Klinika za unutarnje bolesti na Rebru sa 130 liječnika i 400 medicinskih sestara, odnosno blizu 600 djelatnika, odmah je uvela 14-dnevni rad i stroge protokole kretanja po klinici.

“Opseg posla nam je 15 do 20 posto manji nego prije epidemije, ali svi pacijenti dobivaju svu potrebnu skrb”, ističe i upozorava kako, na žalost, postoje brojna uska grla diljem zemlje u kojima to nije tako.


Komentari