Ostao bez auta u potresu, ali on je spasio cijelu stvar: ‘Dao mi je ključ u ruke i poklonio mi svoj’

Foto: Facebook

Razoran potres najviše je štete napravio u Sisačko-moslavačkoj županiji. U potresu je Rasim ostao bez automobila.

No, ni sluzio nije što će mu se dogoditi tek par dana kasnije.

“Radio sam kalendar sa obiteljskim slikama u gradu, a kad sam sve sredio vraćao sam se prema autu. Međutim u samom centru kad sam došao na zebru ispred bivšeg hotela se smračilo, počeo se dizati asfalt, tutnjava, imao sam osjećaj da letim metar gore, metar dolje, kao da sam na moru u valovima. Pored mene su bile neke ženske osobe, a gospođa je vikala ‘Držite me! Držite me, odnijet će me!’ Uhvatio sam ju, a još je tu bila osoba pored nas, jednu sam primio za ruku, a drugu nismo uspjeli uhvatiti te je pala malo dalje od nas. Kad sam došao kući kad se sve smirilo”, počeo je priču Rasim Veljačić iz Mošćenice.

Bio je uplašen jer nije mogao dobiti svoje najbliže. AUto je bio zatrpan ciglama.

“Kad je to sve prošlo, bili smo puni prašine i nakon što sam se očistio zvao sam suprugu i susjeda, ali nikog nisam mogao dobiti. Uplašilo me kad me dobila sestra jer nisam mogao dobiti suprugu i razmišljao me kako je pala kuća i poklopila ženu i unuka. Trčao sam do auta, on je bio zatrpan ciglama. Pa sam onda krenuo prema kući, a kad sam se vratio tamo gdje sam bio vidio sam hrpu cigli, ljudi jedni drugima pomažu, a na putu do kuće mi je stala jedna gospođa koja me prepoznala i dovezla kući. Bilo mi je lakše kad sam vidio da je sve u redu”, nastavio je Rasim.

Svjedoci smo ovih dana dokle seže ljudska dobrota i mislio sam to je vrh. Danas oko 14:00 sati stojim ispred svoje kuće…

Objavljuje Rasim VeljačićPetak, 1. siječnja 2021.

 

U jednom trenutku je i zaplakao kada se prisjetio preminule djevojčice.

“Premijer i predsjednik bili su upravo tamo gdje sam bio i ja i onda je reporter koji je izvještavao rekao da se taj zid srušio i ubio djevojčicu. To je bio zid blizu nas, onda je meni došla slika te treće osobe, nadam se da to nije bila ona. A ako je”, rekao je.

Objasnio je kako je došlo do toga da mu jedan čovjek pokloni auto.

“Čovjek je došao ispred kapije, parkirao auto i dao mi ključ u ruke, rekao ‘Izvolite, evo vam auto. Ja imam drugi’. Registriran je do petog mjeseca, a rečeno mi je da auto ima registraciju do petog mjeseca, ali ni da neće biti problema s idućom. Rekao mi je ‘Rasime kad god vi budete spremni dolazim pa ćemo ići kod bilježnika da auto prepišemo na vas’. To je dokaz da smo svi jednaki u ovakvim situacijama, nije pitao tko sam i što sam”, rekao je Rasim.

Komentari