OREŠKOVIĆ OSTAVIO DIRLJIVU PORUKU: Pročitajte kako je čestitao Kaubojima na pobjedi! (FOTO)

Facebook

O čudu u Poljskoj izvještavaju svi strani mediji.

Izbornik hrvatskih rukometaša Željko Babić sve je iznenadio jučerašnjom skromnošću nakon povijesne pobjede Hrvatske nad Poljskom o kojoj piše cijeli svijet. Zahvalio se Isusu i Gospi na ostvarenju i ponizno poručio da mu je žao što nije dovoljno vjerovao.

Naime, poljski mediji prenose kako je visoki poraz Poljaka od Hrvatske izazvao šok među navijačima. “Rzeczpospolita” je pobjedu Hrvastke nad domaćinom Poljskom opisala ovako: “Kolaps pred očima milijuna”. S druge strane,  “Gazeta Wyborcza” dodaje kako “nije toliko tragičan poraz koliko je tragičan način na koji su Poljaci eliminirani iz borbe za medalje”.

No, čestitkama se pridružio i sam državni vrh, a predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, osobno je prisustvovala povijesnom trenutku za Hrvatsku.

”Za svoju Hrvatsku! Bravo dečki! I čestitka Poljacima na pjevanju svoje himne i na podršci svojoj reprezentaciji!”, napisala je Grabar Kitarović na svome službenom Facebook profilu.

Čestitkama se pridružio i predsjednik Vlade RH, Tihomir Orešković: ”Oni su na najljepši način svijetom pronosili priču o Republici Hrvatskoj za koju mnogi ljudi na drugim kontinentima nisu znali ni gdje se točno nalazi…”, dio je Oreškovićeve poruke.

Podsjetimo, Hrvatska će u polufinalu u petak u 21.00 sat igrati protiv Španjolske. Španjolski sportski list “Marca” piše kako je Poljska doživjela “debakl protiv Hrvatske”.

“Hrvati su morali tući s više od 11 golova razlike Poljsku (23-37). To se dogodilo! Bili su pod pritiskom da moraju pobijediti domaćina u krakowskoj Tauron Areni, gdje je na kraju 15.000 obožavatelja svjedočilo jednom od najupečatljivijih udaraca u povijesti sporta”, piše dnevno.hr.

>>> NAVIJAČ KOJI JE PREŽIVIO NADNARAVNI SPEKTAKL: Pročitajte svjedočanstvo rukometnog čuda u Poljskoj!

Komentari