OPTUŽUJU NAS ZA PLAGIJAT? Švedski mediji tvrde da je ‘Lighthouse’ vrlo sličan jednom njihovom hitu (VIDEO)

Facebook

Iako pjesma Nine Kraljić svakoga dana okuplja sve više simpatija, Šveđanima možda malo previše sliči pjesmi jedne njihove autorice. 

Čini se da izbija novi skandal oko pjesme Nine Kraljić ‘Lighthouse‘ kojom će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu. Švedski mediji su se raspisali o tome kako ova pjesma možda previše sliči na ‘Uncover’, hit njihove nacionalne zvijezde Zare Larsson. Švedski su mediji doduše priznali kako je Ninin vokal jedan od boljih na Eurosongu pa je uspoređuju sa pjevačicom iz benda The Cranberries, Dolores O’Riordan. S druge strane, zabrinjava ih sličnost pjesme sa njihovim megahitom ‘Uncover.’

Hrvatski skladatelj i producent Nikšta Bratoš za Večernji list je komentirao kako su prva tri tona refrena pjesme ‘Uncover’ ista kao prva tri tona drugoga dijela pjesme ‘Lighthouse.’ Unatoč tomu, ističe kako to nikako nije dovoljno da bi se neku pjesmu nazvalo plagijatom.

Međutim, situacija se nikako ne bi mogla opisati bezazlenom. Danas će se na HRT-u, koji je odlučio da će Nina Kraljić biti naša predstavnica na Eurosongu, održati sastanak kako bi se utvrdilo ima li spornih nepravilnosti ili nema. Bitno je u cijeloj priči napomenuti da se natjecanje održava u Stocholmu, glavnom gradu Švedske.

>>>EUROSONG SKANDAL SE NASTAVLJA: Nina Kraljić poslala žestoku poruku kritičarima!

 


Komentari