Ophodari Hrvatskih autocesta Slovencu vratili izgubljenu torbu s novcem! Vlasnik torbice poslao HAC-u pismo zahvale

Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Ophodari Hrvatskih autocesta Vladimir Holjevac i Dalibor Pavlović pronašli su torbu u kojoj je bilo 500 eura i tisuću kuna, osobni dokumenti, bankovne kartice i ključevi kod benzinske postaje Brinje na autocesti Zagreb – Split – Ploče 15. kolovoza. Torbu su predali policiji te su putem Facebooka pronašli vlasnika torbe Slovenca Petera Srpčiča i javili mu da su našli njegove stvari i predali ih policiji, piše Večernji list.

Vlasnik torbice poslao je HAC-u pismo zahvale u kojem napominje da je to za njega bilo veliko olakšanje jer su u toj torbici bili praktički svi njegovi dokumenti, ključevi i od kovčega na autu, i od kuće i od kazališta u kojem radi.

“Moja iskrena zahvala vašim dečkima, radnicima HAC-a s postaje Brinje, kao prvo za iznimno poštenje, vraćeno mi je sve, sav novac do posljednjeg centa i sve stvari koje sam nesretnim slučajem izgubio”, navodi Srpčić.

Dodaje kako je ovo lijep primjer da je ljudsko poštenje još uvijek živo. “Tim činom ste mi i u nesreći napravili ovo putovanje i ovaj odmor jednim krasnim iskustvom. Iskreno hvala svima”.

U HAC-u navode da su Holjevac i Pavlović jako skromni ljudi kojima nije prvi put da su učinili takvo dobro djelo. No o tome ne vole pričati jer smatraju da je to dio njihova posla.

Kakva sreća u nesreći! Zahvaljujući dobroj organizaciji planinara na Zagrebačkoj gori, spašen mu je život!

Komentari

loading...