OPET SE KRŠILA IZBORNA ŠUTNJA! Potpredsjednica DIP-a otkrila hoće li biti kazni zbog Hoda za život

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kršenja izborne šutnje bilo je i ove godine, otkrila je Vesna Fabijančić-Križanić, potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva (DIP), ali ništa više nego na prethodnim izborima.

“Za kršenje su nadležna općinska, gradska i županijska izborna povjerenstva i sve prijave smo im proslijedili”, rekla je Fabijančić- Križanić za RTL.

Govora je bilo i o današnjem Hodu za život gdje su se pojavili političari.

“DIP nije nadležan za odobravanje javnih skupova niti akcija poput Hoda za život koji je održan danas, a u kojem su sudjelovali i političari. Je li bilo kršenja izborne šutnje odlučit će gradsko izborno povjerenstvo, ako je imalo prijava”, objasnila je potpredsjednica DIP-a.


Fabijačnić-Križanić kaže kako će manji broj kandidata u drugom krugu ubrzati rezultate. Ističe kako u drugom krugu imamo 317 kandidata, 158 vrsta listića za razliku od 1232 u prvom krugu.

“Naravno da svaki birački odbor ima manje posla jer najviše može imati dvije kutije i dvije vrste izbora”, dodala je pa otkrila kako će prve rezultate izbora objaviti u 20 sati, a za očekivati će da će tada biti obrađeno već 50 posto biračkih mjesta.

“Oko 21 sat bi to moglo biti 90 posto i osvježavat ćemo rezultate svakih 10 minuta”, objasnila je Fabijančić Križanić.

Komentari