Opet propust na maturi: Odgođen ispit iz Hrvatskog zbog greške u jednoj školi

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Umjesto zadataka iz eseja, učenicima je danas podijeljena ispitna knjižica iz testnog dijela.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja priopćio je kako je sutrašnja matura iz Hrvatskog jezika odgođena  jer je u jednoj splitskoj školi došlo do propusta. Naime, umjesto zadataka iz eseja, učenicima je danas podijeljena ispitna knjižica iz testnog dijela koji se piše tek sutra, pa je matura kompromitirana.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Danas, 19. lipnja 2017. godine pristupnici državne mature školske godine 2016./2017. u 9.00 su sati pristupili polaganju ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na A (višoj) i na B (osnovnoj razini).

U jednoj je splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini. Umjesto ispita iz Hrvatskoga jezika – Esej na obje razine učenicima je podijeljen ispitni materijal iz Hrvatskoga jezika – Test.


Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja donosi Odluku o odgodi ispita iz Hrvatskoga jezika – Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini. Točan datum provedbe ispita iz Hrvatskoga jezika – Test (A i B razina) bit će objavljen tijekom današnjega dana na mrežnoj stranici Centra, MZO-a i stranici postani studen.” priopćili su iz NCVVO – a.

Podsjetimo, isto se dogodilo 2013. godine, također na ispitu iz Hrvatskog kada su koordinatori uspjeli pomiješati ispite različite boje – esej i gramatički dio.

Komentari

loading...