OPET PROMJENA VREMENA! Nova prognoza Zorana Vakule mnogima će pomrsiti planove za vikend

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

U petak nas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Sredinom dana i poslijepodne u središnjim, istočnim i južnim krajevima doći će do porasta naoblake, javlja Državni hidrometeoroološki zavod. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 16 stupnjeva Celzijevih.

Vjetar će biti uglavnom slab sjeveroistočnii, a u Slavoniji i Baranji do umjeren sjeverozapadni.

U Zagrebu nas očekuje pretežno oblačno uz mogućnost za malo kiše, uglavnom u drugom dijelu dana. Na vrhovima okolnog gorja moguća je i susnježica. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 5, najviša dnevna od 10 do 12, a u okolnom gorju od 4 do 8 °C.

Na Jadranu slaba i umjerena bura, osobito navečer mjestimice i jaka, a poslijepodne zapadni i sjeverozapadni vjetar.

“Suho na jugu Jadrana neće biti u subotu, koja će posvuda biti oblačnija, a i vjetrovitija, uz ponovno često jaku buru, lokalno na udare i olujnu. Od nedjelje je povremena kiša vjerojatnija na sjevernom dijelu, a osim zbog nje i mnogobrojnih oblaka, mnoge neće veseliti ni za travanj i dalje razmjerno niska dnevna temperatura zraka. No, barem će bura oslabjeti”, rekao je Zoran Vakula za HRT.

U unutrašnjosti će doći do porasta noćne i jutarnje temperature zraka i prestanka mraza, ali će vrijeme i dalje biti prohladno. U subotu će biti uglavnom suho uz povremenu kišu, a u gorju će ponegdje ponovno biti snijeg.

“U sljedećem će tjednu temperatura rasti, ali će i dalje biti niža od prosječne, pri čemu će to odstupanje na Jadranu biti manje nego na kopnu”, dodao je Vakula.


Komentari