OPET NOVI REKORD: U Hrvatskoj danas 256 novozaraženih, moguće je da su se neki zarazili na Sinjskoj alci

Photo: Davor Pongracic/CROPIX/POOL/PIXSELL

Danas je u Hrvatskoj zabilježeno 265 novodijagnosticiranih osoba s covid-om-19. Više od pola zaraženih bilo je u samoizolaciji kada su razvili simptome. U ovom trenutku su 1842 osobe aktivno bolesne.

Trenutno se u Hrvatskoj 6446 osoba nalazi u samoizolaciji. Preminula je jedna osoba u Vinkovicima, što do danas čini ukupno 169 preminulih.

Od jučer je 11 novih hospitaliziranih osoba, dok su 12 bolesnika na respiratoru.

“Današnji broj bez ekstremnih odstupanja u odnosu na prethodne dane. Veći broj oboljelih posljedica je činjenice da je Hrvatska bila otvorena turizmu, da je Hrvatska živjela turizam, da je veći broj stranih građana došao u Hrvatsku”, kazao je ministar Vili Beroš.

Beroš je također upozorio mlađe koji su pozitivni, imaju simptome ili su bili u rizičnom ponašaju da pripaze dok dolaze doma i susreću svoje starije jer je tako primijećen veći broj međugeneracijskih zaraza.

“Već danas je otišla uputa prema  četiri priobalna stožera gdje nakon što smo dobili neka epidemiološka izvješća. Želimo da nas detaljnije obavijeste inovativnim metodama zaobilaženja preporuka kako bi mogli donositi odgovarajuće odluke koje bi u tom slučaju bile lokalnog, županijskog ili regionalnog karaktera”, rekao je Davor Božinović.

Capak je dodao kako postoji mogućnost da su se neki zarazili na Sinjskoj alci, no još nisu dobili informaciju da se netko zarazio na blagdan Velike Gospe.


Komentari