OPAKO SPUSTIO KOSORICI, A ONA MU UZVRATILA: Pročitajte neugodnu poruku upućenu Oreškoviću (FOTO)

Patrik Macek/PIXSELL

Jadranka Kosor je najpopularnija Twitterašica. 

Bivša predsjednica Vlade RH, Jadranka Kosor komentirala je nastalu situaciju oko smjene ravnatelja SOA-e, odnosno činjenicu kako se predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović po tom pitanju predsjedniku Vlade RH, Tihomiru Oreškoviću obratila putem priopćenja. Ovakav potez predsjednice, odnosno činjenicu kako je Orešković prethodno najavio kako će odluka oko šefa SOA-e biti donesena zajednički, Kosor je žestoko kritizirala.

No, jedan od komentatora nije joj ostao dužan te je poručio bivšoj premijerki: ”Gospođo Kosor. dajte već jednom shvatite da je Vaše vrijeme prošlo.. Pustite ih neka rade.”, a Kosor mu nije ostala dužna te mu je poručila: ”Nemojte mi određivati što ću misliti i govoriti.” Iako nije prvi put da Kosor prima kritike na račun svojih komentara na društvenim mrežama, činjenica je kako joj je poseban trn u oku upravo aktualni predsjednik Vlade kojeg je više puta ”oprala” zbog njegovih javnih nastupa i izjava.

>>> KOSORIČINO NAJOPAKIJE ISMIJAVANJE DO SADA: Komentarima na račun Karamarka, nadmašila samu sebe! (FOTO)

Prva kriza u Vladi?

Razrješenje Dragana Lozančića s mjesta šefa SOA-e moglo bi opasno uzdrmati Vladu koju je Hrvatska čekala dva mjeseca. Još prije negoli je Predsjednica u petak potpisala Lozančićevu smjenu, čelnik Mosta, Božo Petrov zaprijetio je Tomislavu Karamarku izlaskom iz vladajuće koalicije ukoliko se to dogodi, doznaje dnevno.hr iz samog vrha te stranke.

Sukob na relaciji Petrov-Karamarko izbio je još u četvrtak, kada je šef HDZ-a, navodno protestirao zbog otezanja sa slučajem Lozančić, inzistirajući da ga se što prije makne iz SOA-e. Javna je tajna naime da je Karamarko posljednjih dana upregnuo sve snage ne bi li na tu moćni funkciju instalirao svog čovjeka, a u javnosti su već isplivala imena onih koji bi mogli naslijediti smijenjenog šefa tajne službe. Riječ je o ljudima po mjeri Tomislava Karamarka, pa se tako spominju Toni Maras, njegov bliski prijatelj iz Zadra i bivši šef Centra SOA-e te izvjesni Barić iz veleposlanstva u Budimpešti, prijatelj Josipa Buljevića koji je svojevremeno bio na čelu SOA-e i koji je također u bliskim odnosima sa šefom HDZ-a.


Komentari