‘Ona je bila naše dijete, naša kćerka. Nadali smo se čudu, da će nam se vratiti živa i zdrava’ Udomitelji djevojčice shrvani

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Tragična smrt dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške, koja bitku nije dobila zbog preteških ozljeda zadobivenih od strane majke, obitelj Bojić zavila je u crno. Malena je kod udomiteljske obitelji Bojić boravila od svog trećeg mjeseca pa sve do studenog prošle godine, a oni su je voljeli baš kao da je njihova kćer.

Branko i Darija znali su da je djevojčica u teškom stanju, no nadali su se čudu.

“Znali smo koliko je teška situacija, da su joj šanse za preživljavanje vrlo male, ali nekako smo se sve nadali da će se dogoditi čudo, da će naše dijete ipak dobiti ovu bitku”, kroz suze je rekao Branko za Jutarnji.

Djevojčica je kod bioloških roditelja živjela pet mjeseci, a o njoj se očigledno nije vodila adekvatna skrb, te je reakcija institucija izostala. Smrt ovog djeteta nije se smjela dogoditi, a to je potvrdio i inspekcijski nadzor Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, kojim je utvrđeno da dijete nije trebalo biti vraćeno roditeljima.

Ona je bila naše dijete, naša kćerka. Mi imamo svoje dvoje odrasle djece kojima smo biološki roditelji, ali i nju smo smatrali našim prirodnim članom. Jako smo teško podnijeli odvajanje od nje, srce nam se paralo kada je odlazila, a danas se osjećamo užasno, ali i prazno”, kaže Branko.

Bojići su zahvalni što su malenu mogli vidjeti barem na Uskrs. Tih pet minuta im je puno značilo, te su se uplakani zahvaljivali ravnatelju bolnice i ljudima koji su im to omogućili.

“Iako nismo razmišljali da je to oproštaj, nego samo jedan kratki susret do skorog novog viđenja u ovom životu, u našoj kući, nekako smo se u dubini duše nadali da će nam se vratiti živa i zdrava, da će se dogoditi čudo. I supruzi i meni nekako je lakše što smo je barem na kratko vidjeli, ali ova tuga ostat će nam kao trajni biljeg na duši”, kaže Branko i dodaje da su nedugo nakon povratka kući dobili informaciju da je djevojčica preminula.

“Sad si razmišljam, kao da je čekala da joj barem na ovaj način dođemo blizu, iako nas nije bila svjesna, kao da nije htjela otići s ovoga svijeta, a da je mi posljednji put ne vidimo. Kakva je to tragedija, moj gospodine”, ispričao je Bojić i poručio da se ovo nije smjelo dogoditi te da se sustav treba dotjerati u red.

Komentari